Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 18, 2021 - Eyl 30, 2021

EÇEM/CEEE GÜNCEL | Ağustos 2021

Prof. M. Pınar Mengüç ASME SHTC 2021 Konferansı’nda Organizatör ve Konuşmacı Olarak Yer Aldı

Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç, her yıl Amerikan Makina Mühendisleri Derneği (ASME) tarafından düzenlenen, dünyadan ısı ve kütle transferi konularına odaklanan uluslararası araştırmacıları ve mühendisleri bir araya getiren Summer Heat Transfer Conference (SHTC) 2021’de yer aldı.

16-18 Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi düzenlenen konferansta Prof. Mengüç, eş yazarı olduğu Thermal Radiation Heat Transfer kitabının yazarlarından Prof. John (Jack) Howell’in 85. Yaşı’na ithaf edilen Complex Conjugate Problems başlıklı Çalıştay’ın hem organizatörü hem de konuşmacısı olarak yer aldı.

 

Michael I. Mishchenko için Çevrimiçi Anma Töreni

2020 yılının Nisan ayında vefat eden NASA Goddard Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde uzun yıllar bilim insanı olarak görev alan ve Journal of Quantitative Spectroscopy and Radiative Transfer’in (JQSRT) Baş Editörlerinden biri olan Michael I. Mishchenko için Prof. Mengüç liderliğinde bir çevrimiçi Anma Töreni düzenlendi.

Birçok ülkeden 200’ün üzerinde araştırmacı, hem bilime, hem de JQSRT ve Electromagnetic Light Scattering (ELS) komunitilerine büyük katkıda bulunmuş Mischenko için bir araya geldiler. Michael Mishchenko’nun bilime olan katkıları nedeniyle the International Astronomical Union Asteroid 22686 (1998 QL53) ismini “Mishchenko” olarak belirledi.

 

NEXT-GEN Projesi’ne İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 2020 Sosyal Alan’da Birincilik Ödülü

NEXT-GEN (Next Generation) Projesi, 2019 yılında İslam Kalkınma Bankası (IsDB) tarafından Türkiye’den desteklenmeye hak kazanmış tek üniversite projesi olarak Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) tarafından başlatılmıştı. Yerelde enerji verimliliği liderlerinin yetiştirilmesi vizyonu ile yolan çıkan Proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve yerel yönetimlerle beraber Proje’nin uygulama alanı olan Güneydoğu Anadolu’daki 10 ilden (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) seçilen 10 pilot meslek ve teknik liselerinde yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kavramlarına yönelik eğitim ve uygulama çalışmaları yapıldı.

Daha önce ACEEU (Girişimci ve Toplum ile Bütünleşen Üniversiteler Akreditasyon Konseyi) tarafından başlatılan Asya-Pasifik Triple-E Ödülleri’nde Yılın Toplumsal Katılım Girişimi Kategorisi’nde 'Gelecek Nesil, Yakın Gelecek’ (‘Next Generation Near Future') sloganı ile "Onursal Mansiyon" ödülüne de layık görülen NEXT-GEN Projesi İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 2020’de Sosyal Alan Kategorisinde Birincilik Ödülü aldı. Ödül, çevrimiçi düzenlenen Ödül Töreni’nde takdim edildi.

 

Ali Can Yelekçi Yüksek Lisans Tezini Savundu

Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (CEEE/EÇEM) bünyesinde çalışmakta olan Ali Can Yelekçi, Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde Yüksek Lisans tezini tamamladı.

Yelekçi’nin tez başlığı; Effect of Solar Radiation in Office Spaces.